Over John Deere

John Deere

John DeereJohn Deere is een Amerikaanse fabrikant van machines en motoren, waarvan de hoofdzetel gevestigd is in Moline, Illinois. De oprichter John Deere opende in 1848 zijn eerste fabriek. Hij had tien jaar gewerkt aan zijn prototype ploeg en hem zo verbeterd dat hij in massaproductie kon worden gefabriceerd. In de eerste jaren maakte hij enkele duizenden ploegen per jaar. In 1868 werden de activiteiten van John Deere ondergebracht in de organisatie Deere & Company. Nog geen jaar later werd zijn zoon Charles voorzitter en penningmeester van het bedrijf. In die periode werden veel mechanische ontwikkelingen doorgevoerd. Enige tijd later kocht Deere & Company Waterloo de Gasoline Engine Company op, waardoor het bedrijf vanaf 1918 een van de grote spelers in de tractorindustrie werd.

John Deere motoren

Fabriek productielijn

Hiermee is ook de basis gelegd voor de uitgebreide range motoren die John Deere nu kan bieden voor de industrie. Voor diverse toepassingen zijn er motoren beschikbaar zoals voor generatorsets, pompsets, powerpacks en vele andere vormen van aandrijving.

Duizenden gebruikers zijn afhankelijk van John Deere door de toepassing motor. Daarbij kan een John Deere gebruiker rekenen op een wereldwijde ondersteuning door middel van een zeer uitgebreid service netwerk.
 

Direct contact opnemen